ZOEKMACHINE: APACHE SOLR uitgebreide set aan zoekfunctionaliteit voor intern en extern gebruik

Apache Solr

Een zoekmachine is eigenlijk een speciaal computer programma die websites afspeurt op relevante informatie. Die wordt opgeslagen op een server. Op het moment dat je op het web een zoekterm invult, dan wordt deze informatie van deze servers opgehaald. Op deze manier kan je er voor zorgen dat jouw website makkelijk wordt gevonden. Tegenwoordig is “het gevonden worden” bijna een soort wetenschap geworden. Er zijn allerlei trucjes waarbij de deskundige partners van LinProfs van dienst kunnen zijn.

SOLR is een zoekmachine die ook binnen een bedrijf kan worden toegepast. Als je veel bestanden hebt, zoals bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij met allerlei gegevens over klanten, polissen, nota’s, e.d. dan is SOLR een veel betere zoekmachine dan de standaard Windows zoekfunctie. SOLR wordt op een aparte server geïnstalleerd met koppelingen naar de omgeving die geïndexeerd moet worden.
SOLR wordt gebruikt door op zware websites van o.a. Netflix en AT&T. De Provincie Groningen gebruikt SOLR als interne zoekmachine en voor de website.

Bel ons, mail ons via info@linprofs.com of 088-2041000 of kijk voor meer informatie verder op de website!

We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor onze klanten.