Mijn naam is Koen Kieft en ik heb mijn stage afgerond bij LinProfs B.V. Momenteel studeer ik Cyber security & Cloud aan de hogeschool Utrecht. Ik ga nu naar het vierde jaar van de opleiding. Mijn studie richt zich voornamelijk op Complexe Cloud-systemen -infrastructuren en veiligheid.

De stage die ik bij LinProfs heb gelopen had betrekking tot het Cyber Security Monitoring Platform OpenSIEM. In de visie van LinProfs wordt security monitoring steeds belangrijker. Hiervoor is een security monitoring tool gebouwd, OpenSIEM. Dit platform is gebaseerd op Open Source security tooling en technieken die gebruikt worden bij o.a. KPN en Philips. Mijn opdracht was als volgt: zorgen dat OpenSIEM als een virtual appliance te downloaden is en makkelijk te onderhouden is.

Bij de stage-opdracht heb ik hulp van de engineers van LinProfs gekregen. De samenwerking met de engineers heb ik als zeer prettig ervaren. Het was een zeer uitdagende en pittige opdracht met heel veel mogelijkheden om kennis op te doen van Cloud en Security!

Comments are closed

NL