Linux & Red Hat Consultancy

Introductie Linux en Red Hat

Linux is het meest gebruikte besturingssysteem voor servers. Circa 60% van de servers in datacenters draait op Linux. En afgezien van de Microsoft Azure is 99% van alle cloud-servers gebaseerd op Linux.

Linux is oorspronkelijk ontwikkeld door Linus Torvalds, waar de naam ook vanaf is geleid. Linux is zgn. Open Source, waarbij de source code voor iedereen beschikbaar is. Dit heeft als enorme voordeel dat het door de bijdrages van de wereldwijde community een enorm innovatief vermogen heeft gekregen. Linux is stabiel, veilig én zeer kostenefficiënt.

Alle Open Source kan gratis worden geïnstalleerd met ondersteuning van de Community.
Er zijn ook verschillende distributies van Linux in omloop die worden ondersteund door commerciële bedrijven. De reden daarvoor is dat klanten op zoek zijn naar zekerheid voor wat betreft continuïteit en ondersteuning. De bekendste commerciële Linux distributies zijn Red Hat en Ubuntu.

LinProfs is Advanced Business Partner van Red Hat. Daarmee hebben we toegang tot uitgebreide ondersteuning, training, documentatie, helpdesk, e.d. Red Hat heeft een aantal producten in de portfolio, zoals RH Enterprise Linux, RH Satellite en de Software Defined Storage Solutions Gluster en Ceph.

Als onafhankelijke partner van Red Hat is LinProfs in staat advies te geven over de beste oplossing voor de betreffende klant. De Community Open Source is vaak een goede oplossing voor het MKB, aangezien de kosten daar vaak de belangrijkste factor zijn. Voor de grootzakelijke markt is de Red Hat Enterprise versie vaak beter, om continuïteit en garantie mbt ondersteuning te garanderen tegen lagere kosten dan de oude, vaak op Unix gebaseerde besturingssystemen.

De overstap van Unix naar Red Hat Linux is daarom voor de grootzakelijke markt vaak zeer interessant.

Bel ons, mail ons via info@linprofs.com of 088-2041000 of kijk voor meer informatie verder op de website!

We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor onze klanten.