Onze Specialiteiten

OpenSIEM

Met LinProfs OpenSIEM Cyber Defence leveren we een state-of-the-art gecentraliseerd en agnostisch security monitoring platform, dat altijd en overal kan draaien. Gebaseerd op leidende Open Source oplossingen zoals Grafana, ElasticSearch, MongoDB, Wazuh en FluentD, kan OpenSIEM elke bron van security monitoring monitoren, zoals Host of Network Based Intrusion Detection, Endpoint Detection and Response zoals VMware Carbon Black Enterprise, of ESET en Antivirus software.

OpenSIEM kan elke bron monitoren, zolang er een API of een logbestand is die uitgelezen kan worden. Zelfs hardware en kantooralarm kunnen worden gemonitord. OpenSIEM is een unieke oplossing die one-security-monitoring-for-all biedt. Op deze manier worden alle beveiligingswaarschuwingen van alle aangesloten apparaten en bronnen in één enkel platform beheerd.

OpenSIEM kan stand-alone draaien, maar klanten kunnen ook verbinding maken met het centrale OpenSIEM-platform van LinProfs. Klanten kunnen ervoor kiezen om de beveiligingswaarschuwingen zelf te beheren of aan te sluiten op onze Cyber Security Services, als onderdeel van de Managed Service die wij aanbieden om onze klanten te ontzorgen van de cyber security dreiging.


Voor ons heeft het woord “Open” twee betekenissen.

LinProfs is een acroniem voor “Linux Professionals”. Linux -en Open Source- staan nog steeds aan de basis van onze kennis, hoewel we ons realiseren dat onze klanten kiezen voor meerdere oplossingen en leveranciers. Daarom zijn we niet alleen partner van Red Hat en AWS, maar ook van onder meer Microsoft, IBM en VMware Carbon Black. We hebben een sterke Open Source mentaliteit, omdat we geloven dat Open Source de meest innovatieve, veilige, flexibele en kosteneffectieve oplossingen kan bieden aan onze klanten.

Maar “Open” staat ook voor de “anytime-anywhere” strategie. Applicaties moeten tegelijkertijd kunnen draaien op Multi Cloud zoals AWS en Azure, in private datacenters en on-premises. Onze Open Hybrid Cloud-oplossingen zijn gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux en Ansible Automation. Met Red Hat Enterprise Linux als besturingssysteem kies je voor een oplossing die klaar is voor de toekomst en waarmee je tussen verschillende clouds en datacenters kan bewegen. Met Ansible Automation kies je voor een agnostische oplossing (onafhankelijk van het besturingssysteem) voor het automatiseren van uw dagelijkse taken. Voor nu, en in de toekomst.
Managed Services

Wij geloven dat er altijd een IT-infrastructuur zal zijn waarbij sommige onderdelen in de cloud worden beheerd, andere op kantoor en weer andere bij je thuis. BYOD (Bring Your Own Device) is de facto standaard. Op kantoor zullen er altijd Wi-Fi-verbindingen, routers en netwerkpatches zijn, net als in datacenters of thuis. Laptops, servers, firewalls, switches, modems en access points kunnen overal zijn en moeten worden beheerd in een gecentraliseerd platform.

LinProfs biedt Managed Services om je te ontlasten van uw onderhouds- en monitoringtaken. Onze Managed Services omvatten ook Cyber Security Monitoring, wat ons aanbod uniek maakt. Al het onderhoud en monitoring wordt geregeld via Ansible Automation. Dit maakt de dagelijkse taken zoals het updaten en monitoren van de “gezondheid” van de infrastructuur zeer efficiënt, wat resulteert in zeer kostenefficiënte oplossingen.


NL