q

999 Games is actief als uitgever en distributeur van spelproducten in de Benelux. Het bedrijf uit Almere is een innovatieve en sterk dynamische organisatie en heeft inmiddels een aantal ontwikkelaars in dienst die zich bezig houden met de ontwikkeling van hun eigen webshop.

Om het hele traject van ontwikkeling tot livegang te ondersteunen hebben ze de beschikking over een eigen OTAP straat. Echter bleek in de praktijk dat het uitrollen van nieuwe versies van de software een tijdrovende en foutgevoelige kwestie was. Om dit proces te verbeteren hebben ze het bedrijf LinProfs, gespecialiseerd in Linux en Open Source, ingeschakeld.“Toen 999 Games deze vraag bij ons heeft neergelegd hebben we eerst geïnventariseerd aan welke eisen en wensen de nieuwe oplossing moest voldoen. Al gauw bleek automation hierin het juiste keyword te zijn,” vertelt Christiaan van Aken, Technology Evangelist bij LinProfs en verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe oplossing. Omdat 999 Games al gebruik maakte van een versiebeheer-systeem voor hun code moest er een oplossing komen waarin dit gemakkelijk gekoppeld kon worden.Vanwege het feit dat LinProfs partner is van Red Hat, viel de keuze al gauw op het gebruik van Ansible en Ansible Tower. Met Ansible was het mogelijk om de installaties en configuraties van de servers in de OTAP straat te automatiseren. Aanvullend werd op de desbetreffende server de juiste, nieuwste code van de software geplaatst. Om dit geheel beter te kunnen beheren vanuit één centrale tool is Ansible Tower, welke onlangs aan het Red Hat portfolio is toegevoegd, ingericht. Vanuit Ansible Tower is het mogelijk geworden om met een paar simpele muis-klikken op de juiste server de juiste installaties en configuraties door te voeren.

Peter Keizer, ontwikkelaar bij 999 Games, is enthousiast over de gekozen oplossing: “LinProfs heeft ons begeleid bij het opzetten van Ansible en Ansible Tower. Dit heeft ons in staat gesteld om zonder al teveel overhead een OTAP straat op te tuigen, welke nu gemakkelijk in sync te houden zijn qua opzet. De implementatie kost even wat tijd, maar deze investering is snel teruggewonnen. Waar de uitrol van een nieuwe versie van onze software voorheen een tijdrovende (en foutgevoelige) kwestie was, doen we tegenwoordig dagelijks deployments. De manager is blij dat we de time-to-market van nieuwe features hebben kunnen verkorten.”

Comments are closed

NL