Kostenbesparing en Flexibiliteit

Heel veel ondernemers zullen nu -meer dan ooit- bezig zijn met de vraag: “Waar liggen de kansen?”. Het nieuwste buzzword is “resilience”, waarbij bedrijven met de hoogste veerkracht zeer waarschijnlijk goed door deze crisis heen zullen komen. Ze hebben immers nagedacht over Plan B en Plan C en zijn ook in staat om die plannen door te voeren.

De hamvraag blijft of je in staat bent om snel andere oplossingen te implementeren. Hoe afhankelijk ben je van lopende contracten? Weet je wanneer ze aflopen? Hoe afhankelijk ben je van de bedrijfssoftware en ben je in staat om daar andere keuzes in te maken?

En wat is de rol van IT binnen jouw bedrijf? Is het ondersteunend? Dan moet je standaardiseren en kosten besparen! Is het onderdeel van een primair bedrijfsproces? Zorg dan dat je je verder kan onderscheiden!

Onze kennis van Open Source komt daarbij heel goed van pas. Open Source is snel, veilig en zeer kostenefficiënt. LinProfs is gespecialiseerd op het gebied van implementatie, beheer en beveiliging van Hybrid Cloud infrastructuren.

Zo gebruiken we Icinga, Grafana en Graylog voor monitoring en logging. Mattermost staat op onze eigen server, zodat onze chats in eigen beheer blijven. Ansible wordt voor automation gebruikt, de Atlassian suite met Jira en Confluence voor Scrum en documentatie. En uiteraard Red Hat Linux voor kritieke infrastructuren, AWS als beste public cloud.

Veel van deze Open Source producten hebben we toegepast in ons OpenSIEM platform voor Cyber Security Monitoring.

Ook gebruiken we pfSense, NoMachine, Elastic, uiteraard Docker en Kubernetes, Snipe, Infection Monkey en onderzoeken we het gebruik van Snyk bij software development.

Bij LinProfs gebruiken we voor alles Open Source, m.u.v. de kantoorautomatisering via Office365. Daardoor hebben we lage kosten, zitten we niet vast aan lang lopende contracten en zijn we wendbaar en flexibel.

Wil je meer weten hoe we dit doen?

Wil je weten welke kansen er voor jou liggen?

Neem dan contact met ons op!


Open Source Solutions


Open Source is een term die standaard wordt gebruikt voor Open Source Software. Hierbij heeft de gebruiker van de software ook toegang tot de broncode. Dit geeft de gebruikers de mogelijkheid om de software aan te passen, te verbeteren, te verspreiden en zelfs te verkopen.

Bel ons, mail ons via  info@linprofs.com of 088-2041000  of kijk voor meer informatie verder op de website!

NL